Muistoissa

Nova (Fi mva Amories Donovan) Suursnautseri. 14.2.2007-2.7.2018. 

Nova oli ensimmäinen koiramme ja siksi sillä tulee aina olemaan erityinen paikka sydämissämme. Novan kujeileva luonne yhdistettynä uskollisuuteen tekevät siitä aivan erityisen.

BH-kokeen Nova läpäisi ensiyrittämällä, ja sen jälkeen palveluskoiralajien harrastaminen kilpailumielessä pystyi alkamaan. Sen kanssa harrastettiin pk-jälkeä. Nova oli meidän ensikosketus palveluskoiralajeihin, joten treenaaminen oli kantapään kautta harjoittelua isännällekin. Jälkikäteen ajateltuna on asioita, joiden treenaamisen olisi voinut hoitaa eri tavalla. Harjoitus kuitenkin tuotti tulosta ja palveluskoirajäljeltä Nova sai koulutustunnuksen JK1. Tulos teki Novasta samalla Suomen muotovalion, koska näyttelyistä sertit olivat hankittuina jo 2,5-vuoden iässä.

Luonnetestistä Nova sai 208 pistettä. Myös agilityä kokeilimme harrastaa hetken aikaa.

Kotona Nova oli mitä paras kaveri lapsille. Se ei pienistä hätkähtänyt ja se rakasti kiskoa rekeä, jossa lapset istuivat kyydissä. Toisaalta se piti myös kujeilusta. Vieraiden tullessa pihamaalle, se juoksi kovaa kohti ja hykerteli mielessään, kun ihmiset jähmettyivät paikalleen. Pitäähän talossa vahti olla.

Koska asumme metsän reunassa, olemme iloisia ja vähän ylpeitäkin siitä, että meillä koirat saavat paljon liikuntaa luonnossa vapaana temmeltäen. 

Kiitos Amories-kennelin Annelle tästä upeasta koirasta.

Nova kuoli vanhuuteen 11 vuoden iässä.